Osallistu Sibeliuspuiston leikkibussin kunnostukseen!

 

Päivitys 8.11.

Leikkibussin kunnostus on viimeistä silausta vaille valmis ja neuvottelut uudesta sijoituspaikasta ovat käynnissä Kotkan kaupungin kanssa.
 

Lähtötilanne:
 

5.8.2021

Yrityksemme on aloittanut hankkeen Kotkan Sibeliuspuistossa olleen “Onni Vilkkaan” leikkibussin kunnostamiseksi. Tarvitsemme nyt apuasi korjauskustannusten kattamiseen ja ikonisen maamerkin palauttamiseen takaisin katukuvaan. Kunnostustyö on käynnistynyt kesän 2021 alussa ja se tapahtuu Jyrkilä Oy:n varikolla Kotkan Aittakorvessa. Kunnostustyön suorittaa Sotek -säätiön remonttiryhmä ja sen on määrä valmistua alkusyksystä.

Bussin rikkinäiset puu- ja metalliosat korvataan uusilla, lasikuiturunko paikataan, hiotaan ja tasoitetaan sekä lopuksi bussi maalataan entisiin väreihin. Kunnostuksen jälkeen bussia tullaan tarjoamaan takaisin Kotkan kaupungille, jonka harkittavaksi jää sen mahdollinen uusi sijoituspaikka.

Bussin korjaustyön, materiaalien ja projektiin liittyvien muiden töiden kustannusarvio on yhteensä joitakin tuhansia euroja. Kustannuksiin voi osallistua ostamalla työtunteja Sotek -säätiöltä. Ostajana voi olla yritys, yhdistys tai yksityishenkilö. Yhden työtunnin hinta on 40€(sis. alv 24%). Jos ostettujen tuntien euromäärä jää alle kustannusten, kattaa Jyrkilä Oy puuttuvan osan. Mahdollinen ylimääräinen raha jää Sotek -säätiölle työllistävän toiminnan tueksi.

Työtuntien ostaminen tapahtuu täyttämällä oheinen lomake, jonka jälkeen Sotek -säätiö lähettää ostajalle annettujen tietojen mukaisen laskun. Voit myös jättää lomakkeella toiveen tai ajatuksen esimerkiksi bussin tulevasta sijoituspaikasta!

Bussin kunnostukseen osallistuneiden tahojen nimet tullaan julkaisemaan Ankkuri -lehden etusivulla sekä sijoituspaikasta riippuen mahdollisessa kyltissä bussin vieressä. 

Kiitos avustasi!

Antti Jyrkilä
Liikennöitsijä
Jyrkilä Oy
050 548 6065

 

Miten tämä homma nyt oikein menikään? Jutut aiheesta:

https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/4089172
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/4100525 
https://www.kymensanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/4101057
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/4269246

https://yle.fi/uutiset/3-11882030
https://yle.fi/uutiset/3-11975581
https://yle.fi/uutiset/3-12062173